Jól ismert problémák


Mi van ha...

Foltos lesz a ruhám a szertartás előtt?

Annak az esélyét, hogy leöntöd magad (vagy valaki más) mondjuk vörös borral, színes itallal, minimálisra csökkentheted, ha előtte csak "biztonságos" italokat szolgáltatsz fel mint a fehér bor, pezsgő, színtelen röviditalok.

Ha a vacsorához érkeztek, már kevesebb esély van erre ha van jól szervezett ülésrend, illetve a menüben lévő ételektől is függ. Néhány menyasszony annyira figyel erre, hogy külön menüt rendel magának.

Ha mégis beüt a menykő, akkor a legjobb módja folt eltávolításának, hogy megragadjuk a legközelebbi szalvétát, és felitassuk vele a nedvességet - a folt dörzsölésre csak rosszabb lesz. Legjobb tipp erre egy kis darabka fehér kréta a "túlélő" csomagban, amivel finoman bedörzsöljük a már felitatott száraz foltot.


Mi van ha...

A duhajkodó nagybácsi a kelleténél többet iszik?

Mindíg akad egy féktelen ember a családban - aki notóriusan asztal alá issza magát a családi eseményeken, elrontva ezzel mindenki szórakozását - de itt most a TI esküvőtökről van szó.
A megoldás rábízni ezt az embert valakire, hogy te zavartalanul élvezd ezt a napot pároddal. Kérd meg egy közeli családtagodat, barátodat aki kevésbé szereti az italt, hogy tartsa rajta a szemét az elejétől kezdve.

Szolgáljanak fel pohárköszöntőhöz inább valamilyen gyengébb koktélt, mint pezsgőt, így megelőzhető a hirtelen lerészegedés - de a személyzettel is meg lehet beszélni, hogy titokban kicsit vizezzék az illető italát.

Ha nagyon aggódsz miatta, előre megkérhetsz két erősebbcsaládtagot, hogy szükség esetén vigyék ki lehiggadni és kijózanodni míg a többiek folytatják a mulatságot.


Mi van ha...

Ha arra ébredsz reggel az esküvő napján, hogy egy nagy pattanás virít az arcodon?

Hónapok óta követed és használod a legújabb bőrápoló krémcsaládokat, és felébrdeve a nagy napon egy hatalmas, ronda pattanás éktelenkedik az arcodon!
Először is, fontos, hogy ne ess pánikba! Ehelyett légy felkészülve néhány bennfentes okos trükkel hogy elrejtsed ezt a horrort.

Van néhány jó készítmény a piacon, amik leveszik a pirosságot és felgyorsítják a regenerálódást, közben megállítják a pattanás növekedését. Bármit is teszel, ne nyomkodd vagy próbálj rákenni túl sok púdert, krémet. A folyékony korrektorok egész jók, és az arcod nem úgy néz ki tőlük mintha meg lenne sütve - ha a pattanásra kened, utána már csak egy kis púder kell rá és el is felejtheted.
Ne felejtsd eltenni a korrektort az esküvői "túlélő" csomagba, így egész nap használhatod.


Mi van ha...

Egész nap esik?

Nincs pár az egész földön, aki ne aggódna az időjárás miatt a nagy napon - mindenki szép, tiszta eget vár, de még a meleg nyár sem garantálhat csodát a ti napotokra.

A letöbb amit tehetsz, hogy felkészülsz a legrosszabb esetre is, mert ez egy egyedülálló nap az életedben, a legtöbbet kell kihozni belőle.
Ha kabrió lesz a menyasszonyi autó, ellenőrizzétek mennyi idő alatt csukódik a teteje egy zápor esetén, a kísérőknél nem árt ha van néhány nagyobb ernyő hogy a párt takarják.

Ha a lakodalom szabadtéri, akkor érdemes gondolni a sátorra, ponyvára vagy tartalék benti teremre. Ha tényleg nagyon félsz az esőtől, miért nem választottál inkább téli időpontot? Nem lesz annyi hangsúly az időjáráson, mint magán az esküvő lefolyásán.


Mi van ha…

Lerobban az esküvői autó?

Az a látomás, hogy nem ér oda a templomba időben, sok menyasszonynak okoz éjszakai felriadásokat, de okos tervezéssel egy lerobbant autó nem okoz problémát.

Ha kölcsönzött az autó, mindíg csak megbízható cégtől béreljünk és nyugodtan kérdezzük meg előtte, mi van ha gond van az autóval. A legtöbb cég biztosít tartalék autót ilyen esetekre, útközben fel is vesznek és továbbvisznek.

De ami még jobb ötlet, előre gondoskodni egy tartalék autóról végső esetre - megkérni egy barátot, családtagot, hogy kövessen egy autóval a ceremónia alatt a biztonság kedvéért.

Persze ha a vőlegény külön autón megy, nála ugyanez a helyzet, hiszen neki is időben oda kell érnie.


Mi van ha...

Összekeverem a ceremóniát?

A legtöbb menyasszony ideges a jól sikerült templomi vagy házasságkötő termi belépője miatt, értehtően, hiszen sok elhibázni való akad ilyenkor.
Megbotlok amint sétálok az oltár felé?
Dadogok a fogadalomtétel alatt?
Elsírom magam /elájulok/ elfog a köhögés mialatt kint állok mindenki előtt?

Miközben mindíg is aggódni fogsz a ceremónia miatt, tehetsz néhány megelőző lépést, hogy minimális legyen az esély bármi problémára:

  • Ne vidd túlzásba a pezsgőzést az előzetes ceremónia közben – elég egy pohárral bármennyire pattanásig feszültek az idegeid.
  • Egyél valamit reggelire - valószínűleg nem kívánsz semmit, de némi csemege (eper, szőlő, sajt vagy keksz ) erőt adhat és elkerülöd a bágyadtságot, gyengeséget a szertartás alatt.
  • Gyakorold a sétát az esküvői ruhádban, cipődben még a nagy nap előtt.
  • Tarts részletes főpróbát ahol végigmentek a részleteken is, így nem kell aggódnod ki mit fog csinálni a ceremónia alatt.
  • Válassz megbízható vőfélyt, aki pontosan tartja az időbeosztást, mert neki mindenhol korábban ott kell lennie.
  • Ha nagy a menyasszonyi fátyol, akkor bízd meg a legnagyobb koszorúslányt, hogy ő vigye inkább, mint megterhelni ezzel egy kislányt.


Mi van ha...

Ha a gyerekek uralják a napot?

Mindannyian voltunk már olyan esküvőn, ahol a legfontosabb pillanatban - a döntő igen kimondásakor - egy baba, kisgyerek úgy dönt, hogy unatkozik és elkezd hangosan sírni, elrontva ezzel a pillanat varázsát.

Milyen lehetőségek vannak?
Minden gyereket kizársz az eseményből és ezzel magadra haragítod a szülőket, vagy felvállalod a kockázatot.

Ez egy kényes és személyes döntés ami nagyban függ az esküvő típusától.
Például egy nagyon kicsi, formális, modern esküvő egy városi hotelben kevésbé gyerekcentrikus mint egy vidéki sátras vígadalom.

Ha eldöntötted , hogy meghívod a gyerekeket is, van néhány lépés amivel minimálissá teheted a potenciális problémákat: le kell foglalni őket, mondjuk alkalmazni egy bohócot, bűvészt, óvónőt. Lehet egy külön gyerekasztal is külön menüvel és egy dadussal - és persze a szülők is kéznél vannak ha esetleg fel kell szárítani a boldogtalan könnyeket.


Mi van ha...

Valami természeti csapás van?

Egyetlen olyan része van a trvezésnek, amire nem lehet előre felkészülni - a természeti csapások. Ezek általában két csoportba sorolhatók:

a,) természeti katasztrófák amik éppen ezen a napon tűnnek fel mint a vihar, árvíz, hurrikán... és

b,) lesújtó hírek amik berobbannak pont ilyenkor - képzeld el Amerikában azokat a párokat, akik a World Trade Center elpusztítása utáni hétvégén, vagy Angliában Diana hercegnő halála után esküdtek.

Mindkét esetben el kell fogadnod, hogy vannak dolgok, amin nem tudsz változtatni, és folytatnod kell az ünneplést - ne feledd, minden vendég azt szeretné, hogy ez egy különleges nap legyen számotokra.

Amikor beüt a mennykő, legjobb tudomásul venni, inkább mint kerülni a témát - például ha szakad az eső, adjon az esernyő egyfajta stílust a fotóknak, a zenekart pedig megkérhetjük hogy játsza el az "Ének az esőben" humoros verzióját. Ha valami kétségbeejtő esemény történik, akkor a köszöntődben köszönd meg mindenkinek, hogy együtt ünnepel veled az események ellenére.


Mi van ha...

Az egyik fontos szereplő beteg?

Ha egy kulcsember betegszik le közvetlenül az esküvő előtt, akkor a betegség súlyosságától függ, hogy megtartjátok-e az esküvőt.
Ebben a fázisban már elveszítitek a foglalókat, így csak a pénzügyi részét tekintve jobb megtartani. Ha így van, szép dolog megemlíteni a hiányzót a beszédedben, amit rögzítetek videón is, hogy később ő is meg tudja nézni. Ha olyasvalaki az illető akinek szerepe is van (pl. kísérő, tanú), akkor gondoskodni kell a helyettesítőjéről.


Mi van ha...

Az elvált szülők összezördülnek az esemény alatt?

Ideális esetben egyszerűen kihúzod a problémás egyéneket a meghívottak listájáról, de egy picit nehéz a dolog, ha a szülők problémásak - különösen ha még a költségekbe is beszállnak.

Sok potenciális kockázat van ha elvált szülőkről van szó, kezdve a "ki üljön hova" kérdéstől a "neheztelek az új párodra" problémákig. Néhány rémálom eloszlatható okos előre tervezéssel.

Döntsd el ki hol, hova üljön, ki miért fizet és mikor mond beszédet a nagy napon - légy biztos benne, hogy az érintettek is megértették és tudják, így a problémák áthidalhatók mielőtt előjönnének. Ámbár ha haragban elvált szülőkről van szó, valószínűtlen a nem történik semmi esete. De ilyen esetekre felkészülve, szervezz be megbízható embereket a rokonságból, akik határozottan kezelik a szülőket, és felhívják a figyelmüket arra, hogy ez a TI napotok, nem az övék, tartogassák a marakodást máskorra.